neděle 24. listopadu 2013

Píšu Ti, protože mě trápí spousta věcí, nejen prázdný cesty domů a to věčný přemejšlení k tomu.

Nevím, co se z tohoto článku vyklube. Přemýšlela jsem. Vlastně o tom, co se tu děje přemýšlím už pár týdnů, ale události dnešního dne mě donutily zamyslet se opravdu hluboce. (A že to bolelo.) Proto dopředu upozorňuji, že nikdo tohle číst nemusí, ale bylo by dobré, kdyby aspoň ta zainteresovaná hrstka hráčů věděla, co mě tíží. 

Tak nějak nevím, jak a kde bych měla začít. Jsem smutná, zklamaná a naštvaná na to, co se tady obecně děje. Ale kdybych měla hledat jenom jednoho člověka, který za to může, hledala bych hlavně u sebe. Ano, to já můžu za to, co se tu děje. A bylo by ode mě nemorální (a hlavně je mi to i proti srsti) to házet na někoho dalšího, konkrétního. 

Takže to asi vezmu nějak od začátku. Když jsem hru zakládala, měla jsem lehce rozvrhnutý děj, protože už z předchozích projektů vím, že dějová linie, která je dopředu stanovená, se nikdy nevyplní, byť se člověk snaží sebevíc. Vždycky se najdou nějaké odbočky, které tohle znemožňují. Ostatně je to tak i v životě reálném, proč nás to tedy překvapuje v životě virtuálním? Jsme sice na hře Osudem, ale i s námi si Osud hraje a tahá za naše nitky.

V životě by mě nenapadlo, že by se v tak krátké době mohla stát tak oblíbenou a pak se to tak pokazit. Ale hádám, že to je asi úděl všeho oblíbeného – jednou jsi na hoře, podruhé zase dole. Nic nového. Ze začátku, a troufám si tvrdit, že se mnou bude ta hrstka hráčů souhlasit, to bylo moc fajn. Na to období, kdy tu bylo jenom pár lidí, hrálo se dlouho do noci a nic se nehrotilo jako dnes, budu moc rada vzpomínat. Strávila jsem s vámi na chatu plno super chvilek, kterých si vážím a budu si je střežit na podobně těžké chvíle, jako je tahle. Ale to jsem mela čas. Ano, mela jsem čas si všechno ohlídat, popostrčit vás směrem, kterým jsem chtěla. Dalo by se to zvládat i teď, přes školu, kdyby vás ale nebylo tolik. Hold, nejsem super žena.

Pak přisel takový nenápadný zkrat. Nezdálo se to byt přítěží. Ze začátku, kdy vás tu bylo sotva pět a půl rozhodně ne. Tedy dokud se to nezvrhlo v něco extrémního a nezvladatelného.  Mluvím o vztazích, pokud to ještě někomu nedošlo. Od té doby, co se to tu páruje, to tu jde do háje. Každý hraje jenom se svým protějškem, respektive se ho snaží rychle najít, a hráč, který je a chce být single a nedej bože se tu ukáže jednou za par dní, si nezahraje. A to, i když chvíli dřepí na chatu. Včetně mě.

A to už je, přátelé na zamyšlení, nemyslíte? S problematikou vztahů a skupinkováním se jako jedinec asi nic nezmůžu, tudíž apeluji na každého, aby se nad tímto problémem zamyslel sám.

Jinak se hold nikam nepoposuneme. Hra totiž není od toho, aby se tu řešila jenom vaše rodinná pouta. To si nechte do RL. Hra by mela mít děj (i když ho tvoří většinou hráči), ale ten se v rodinách moc nerozvine. Nebo jo, rozvine, ale hru to moc celkově nerozvine a ani nepoznamená. Zastávám názor, každý by měl s každým hrát. Byť by to mělo být jenom jednou.

Další problém, který si na sebe připisuji, jsou admini. Nechci se teď nikoho dotknout, je jenom moje chyba, že jsme se hold nesehráli, do podoby, jakou jsem si představovala, i když jsem se snažila naši skupinu vymodelovat do obrazu, který jsem si načrtla. Měla jsem se snažit víc. Nemůžu říct, že mi nejste oporou a inspirací v každém směru. To bych si nedovolila, ale asi sami cítíte, že to skřípe. Pro příklad, když si na sebe Maylu navalí věci, které by se daly rozdělit mezi všechny a pak je z toho znechucená, otrávená a ventiluje to do hry. To mi snad všichni odkývete, že asi nebude to pravé ořechové. Nebože věci, které bych měla vědět mezi prvními třeba vůbec nevím, vím mezi posledními, nebo až když je potřeba něco rozhodnout. To mi taky nepřijde moc košér, abych pravdu řekla. Ale asi jsem to měla říct dřív. Křičet, ozvat se a ne čekat, až se něco pokazí. Vím.

Věc, nad kterou mi zůstává rozum stát je ale fakt, že když chci (na vlastní hře!) udělat nějaký rozhodující krok, který by měl pozměnit, nebo posunout dějovou linii kupředu, najdou se adminé, kteří prskají. Fajn. Nadechnu se, vydechnu, napočítám do deseti a překousnu to. Měla jsem dát vědět, že se chci hnout s linií, ale vadí mi, že se semnou v tomhle směru nejednalo přímo, nýbrž přes prostředníka. Chápu, že je to asi slet okolností a událostí, které se tady dějí a lidi jsou otrávení. Já jsem taky otrávená. Ale tímhle se moc na situaci nenapomáhá. Skoro všichni tu jsme dospělí, proto očekávám, že se tak i budeme chovat. Na rovinu.

Popsala jsem už celou stránku, začala jsem druhou, a i když bych měla ještě co říct, nechám si to do diskuze. Očekávám od vás (VŠECH) nějakou zpětnou vazbu. Jsem z toho tady už přešlá. Nevím, co dál. Možná bych se na to měla vykašlat a nechat vám hru ve vašich rukou a dát si chvíli voraz…

Eloran

14 komentářů:

  1. Takže za sebe, tedy za Scarlett, píši tohle a pokusím se být zcela upřímná - s těmi vztahy tak nějak souhlasím. Vím, mám co říkat se svým Willem, když hraju snad pomalu jen s Alci, ale... Je to pravda. Vlastně to neprospěje žádnému vyššímu účelu. Jenže co k tomuto bodu říct? Asi to, že se tedy minimálně já slavnostně zavazuji k tomu, že se pokusím hrát tak nějak nastejno se "svými" protějšky (což ej teda momentálně vlastně jen Alci :D), ale i s novými, starými, zkrátka... to co nejvíce namixovat. Tak, abych sice posunula co nejdál tu vztahovou část, ale snad... i příběh? (Když mi teda prominete tu troufalost, když víceméně říkám, že příběh leží na mě :D).
    Co se týče adminů... Nepopřu, že některé reakce mi přišly svým způsobem až agresivní a přehnané, což bude asi dáno i momentální atmosférou v chatu. Kdybych měla být zcela upřímná, už mám pomalu strach otevřít hubu (použít klávesnici?), protože... Zkrátka mám pocit, že to vždycky skončí stejně (NE u všech!!). Ale co, no, to nikoho nemusí dojímat.
    A třetí bod mě... mrzí :( A překvapuje, to snad především. Protože přes to vše, co tu píšeš, tedy že je to zejména tvá chyba, bych ti ráda napsala svůj postoj, a to, že NENÍ. Je to tak nějak chyba nás všech... tedy sand téměř. Každý z nás napsal něco, co k tomuto přispělo, ale mám takový tichý pocit, že ty, Way, si v tom všem tyjátru hrála minimální roli, pokud vůbec nějakou. Tak tu vinu, prosím, neber na sebe, protože si to za á) nezasloužíš, za bé) to není pravda. Tys Moon nejen založila, ale staralas ses o něj. A to, že teď nemáš čas? Můžeme se ti divit? Těžko... Máš toho víc než dost a parta naštvaných vlků ti určitě nepomůže.
    Čili tímhle (asi dlouhým?) komentem se ti chci i tak nějak omluvit, protože mám takový nepříjemný pocit, že něco je určitě i na mě, a říct ti, že... tohle zkrátka není tvá chyba, takže by sis tím neměla přidělávat starosti, kterých máš i tak dost. Vážně mě to mrzí, moc... A tímhle, tímhle už asi končím, protože mi stejně přijde, že to je slátanina. Snad myšlenka vyzněla správně :)
    PS: Tímhle si nechci nikoho dotknout, mám vás ráda všechny do jednoho, aby bylo jasno :) I když se může zdát jako kritika a i když jsem z toho už taky občas otrávená, prostě... vás mám ráda, no

    OdpovědětVymazat
  2. Eloran naše milovaná.
    Nejvíc mě mrzí, že tě tyhle starosti zastihly v době, kdy to nejméně potřebuješ. Jelikož cítím, hodně věcí podobně a jsem jedním z těch lidí co by si to sakra přečíst měli, tak reaguji. Pojedu po odstavcích .

    Za prvé nejsi ani náhodou jediná kdo by za to mohl! Každý máme svých starostí dost a já sama to znám víc než dobře s prací. Každý přispěl trochou do mlýna. A každý by měl začít u sebe v první řadě, ne myslet co s tím asi Wayenka udělá , ale co s tím můžu udělat já. (Nemyslím jen adminy ale i hráče).

    O dějové linii to je jasné byla idea velké Faybourne smečky, o vybudování hierarchie a řešení problémů smečky. Nemyslím že by někoho napadlo že se začne rozpadat a budou ambice dělat jich milion. Ale, jak jsem psala na chatu , pokud hráči chtějí více smeček a odkloňují se od děje , pak jsou dvě možnosti...dupnout si a udělat to po našem, nebo je vyslechnout a zkrátka hru přizpůsobit hráčům :-)

    Na začátku šlo o něco tak epic , že jsem nechápala. První problémy přišly a první hráči odešli. Myslím, že to je na každém rp, nehledě na tom jaké je nebo jak moc dobré či oblíbené. Nikdo nemůže nikoho vinit z toho, že má vlastní život a povinnosti a nestíhá, když jsem přišla jako admin přiznám se, že jsem nebyla moc aktivní, nerozumím moc blogu. a Měla jsem myslím ještě státnice :)

    Co se týče vztahů, to je ošemetná otázka. Já osobně miluju spletité vztahy a vztahové zvraty. Nicméně myslím, že zrovna moje posty hrají s nepřeberným množstvím ostatních postav (možná trochu alibismus ale) kdykoliv jsem byla volná a někdo nový napsal, tak jsem šla a hrála s každým i když jsem měla postavu v páru. Kdyby to tak bylo u všech hrálo by se jinak :) ale já v zásadě nemám nic ani proti hře v párech. Beru hru jako oddych od života, který často stojí za starou bačkoru, takže když dva hráče baví hrát spolu, no nehrotila bych to tak. Ale je tiu prostor pro vlastní názor tak ho píšu :)

    CO se týče Adminů! to je problém a velký. Nějak jsme zapomněli na to, že jsme team a máme tu být pro hru, ne hra pro nás. Zapomněli jsme rozdělit role a radit se, tudíš jsme dospěly do patové situace. Já beru to, že Ty jsi Eloran hlavní admin, ty jsi hru založila a ty máš poslední slovo. My tu jsem jen proto abychom pomohly a víceméně usměrňovaly a spravovaly hráče. Proto jsem založila FB skupinu abychom rozhodnutí dělaly společně. Ačkoliv, pokud se rozhodneš admin tým obměnit... Nebudu se bránit, pokud budeš mít pocit, že někdo tu práci zastane lépe, nebo že chceš být jediný admin :) a hnout hrou opět ve směru kam spěla tvoje idea.

    Jiank komunikace byl podle mě hlavní problém. Pokdu bychom bvyly více v kontaktu tak by možná k některým nedorozumněním nedošlo, jenže...nemůžeš tu být 24/7 a ani my. Máme svůj život, takže i hráči by se měli korigovat sami a přibrat do hry někoho pokud je sám a chce hrát :)


    OdpovědětVymazat
  3. Jinak by mě zajímalo o jaké rozhodnutí tentokrát jde? Myslím v posledním odstavci. Napiš mi to kdyžtak do zpráv. Myslíš alfu? nebo plán s tou velkou ill akcí? Protože myslím že jsme pro a chceme to dotáhnout, dokonce jsou hráči za young aktéry (snad to nepíšu moc nápadně).

    A poslední věcí je asi nejspíš malá ponorka, mě osobně štve chování některých hráčů i adminů a vyštípávání některých hráčů ve prospěch jiných ale to by byla zase další diskuze a každý by na ni měl jiný pohled. Každopádně zastávám neochvějný názor a to! že by se osobní emoce k hráčům neměly projevovat do hry! a nebo do chatu kde by to ovlivňovalo nějteré hráče. Jak to vypadá, když přijde nováček a chat je jako hromada rozhádaných dětí? Bbě a nedělá to dobré jméno. Pokud někdo někomu vadí tak je to holt tak, žádný kolektiv nemůže být na stoprocent perfektní. Ale poštvávat ostatní hráče proti dalším to je věc nehodná jakéhokoliv, nejen mého věku.

    Nevím jestli jsem vše napsala srozumitelně, možná až moc emočně nebo málo ale třeba to ještě editmnu až to po sobě přečtu.

    Můj závěr, který chci aby z toho vzešel je, že miluju naše rpg a chco aby jsme si všichni uvědomili že jde o týmovou hru a je jen nan ás jak bude pokračovat :*
    Mám vás ráda vlčata nehledě na poslední události..

    *Oliver/Adrien/Alci/Evanlyn/Samon*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu poslednímu odstavci, myslela jsem tu záležitost s Dexterem, chtěla jsem se zkrátka hnout z místa a už přejít k tomu, co se plánuje... I když mi nikdo nic konkrétního neřekl, a to byla ta chyba!, dostalo se ke mně, že Mayenka měla nějaké výtky vůči tomuto kroku.
      Když se na to dívám zpětně, já jsem se na to dívala jinak a hádám, že každý měl na tu situaci jiný pohled. Zase je to jenom šum v komunikaci, ale po přečtení komentářů už vím, že to nebylo tak, jak jsem si myslela.
      A za to bych se chtěla omluvit.

      Vymazat
  4. No můj názor je že by jste neměli hru tak prožívat a byli by jste happy jako já :) :):) Protože proč se trápit kvůli hře, která nás má odreagovat? Mě to baví tahle hra mě prostě baví i když je Aaron celý od krve a bratr ho drží pod krkem, tak mě to baví.
    Pokud jde o páry s tím více méně souhlasím, ale co když se mi s tím člověkem hraje prostě dobře a má málo času? Například Cameron? Nebo Alci ,ale to je na jiném rp , jiná situace , hraji to abych zlepšila náladu mě i mému protějšku.
    Pokud jde o Patrika, ano hraje s Islou a hraje i s rodinou , ale myslím že zrovna Alci a Maya jsou tu nejvíce a i kdyby ne, tak další hráče pojí slíbené hry atd.
    Ale po pravdě máte pravdu, ale je mi to jedno , bude mi jedno i když seto změní ,můžu se snažit to změnit, ale chci říct že mě ta hra baví a bude bavit stále , protože je blbost se kvůli hře trápit. Někdy totiž máme blbí, nebo smutný život v reálu a ty rodiny jsou tady, protože takovou by jsme si třeba představovaly. No a to je asi všechno :D Jdu se balit a jdu do školy :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlepšuješ náladu svému protějšku, potvrzuji :3 a ano přesně jde o ot, že se s danou osobou prostě hraje dobře a hraje se s ní víc, to ale neznamená, že s jinýma postavama nehrajeme :) Neznám na našem rp snadd žádnou postavu, která by hrála jen a jen jedině s jedním člověkem. A souhlas s Domí, prostě si užívat hru :3 I když já ji taky prožívám ne že ne :)

      Vymazat
  5. jo a ještě, myslím že by se ohledně proměňování lidí měli dávat souhlasy adminů. apson dvou at se o tom ví.

    OdpovědětVymazat


  6. Popravdě jsem vůbec tohle psát nechtěla, protože moje emoce se mnou pořád cloumají a nechtěla jsem zbytečně házet rozepře. Akorát to bude jenom nepříjemné pro všechny strany, ale je vyžadována odpověď tak ji píšu.


    Vztahy: To je kapitola sama o sobě. Vlastně bez vztahů by hra ani nebyla hrou. Ale je pravda, že některé postavy rádi hrají pospolu. Někteří mají málo času a tak chtějí hrát s určitými lidmi. Je pravda, že i já mám tady ve hře rodinu. A jsem za i ráda, protože ta moje v reálu vůbec nefunguje. Tak ji mám aspoň tady. I když se snažím hrát se všemi, je pravda, že někteří hráči a jejich postavy mi sedli více než jiné. (Například Cam je to bezva človíček a má milou postavu, ale prostě si s ním poje postavy nesedli no, i když nevím jak by to dopadlo u těch novějších).


    Pokud se toho ventilování vzteku ve hře týče... Nejsem si vědoma, že by moje hry byly až tolik ovlivněny. Některé vyjímky jsou samozřejmě a kdo je nemá. Ale poku narážíž na Connieho a jeho postem. Tak to řeknu jenom jedno. Udělala bych to tak jako tak. Jeho postava se měnila. A měnila se tak moc, že jsem to chtěla ukončt. Jeho původní koncemp byl málem rozdupán ostatními hráči a to já jsem nechtěla. Jo ukamenuj mě za to. Ale Connie má být ta veselá postavička, která roznáší štěstí ve hře a zlepšuje náladu a ne nestabilní povaha, která má každou chvíli vybuchnout.

    A co se týká té proměny Dextera za které jsem byla na chatu osočena za hysterku a nevím co ještě. Slušně jsem se zeptala. Zeptala jsem se proč takové malé "rafňutíčko" by ho mělo proměnit. Prostě mi to přišlo pitomé, že Brianovi a Aaronovi se nic nestalo. Tak sorry, že jsem se zeptala.
    Dále: Tyranozovala jsem nekoho ze hry osudem. Jsem vážně ten nechutný diktátor, za kterého mě Chriss a Maccon označili? Kolikrát jsem se ve hře na někom díky osudu nebo NPC postav vyřádila? Pokud vím tak osud jsem vytáhla jenom ojediněle. A to jenom když jsem tahala Sophi z vězení a při akcích (například pátek 13. kdy jsem se štvala z básničkama zbytečně protože nikdo nechtěl hrát). Takže jestli jsem druhej Hittler tak sorry no. Ale já to tak nevidím.

    Zkoušky a Chrissákův post omegy: Jeho post byl po dohodě s Corou a to dokonce padl i návrh aby byl ze smečky vyhozen. A já jsem tvrdošíjně stála za tím aby ve smečce zůstal. Příště už nebudu za nikým stát. Protože akorát za to dostanu vynadáno. A pak se divte, že jsem nepříjemná. Mám své osobní problémy a na chat chodím protože jste moje rodina, moji přátelé. Ale pokud příjdu a začnou mě za to osočovat. To klidně mohu zůstat doma a poslouchat rodiče. Fakt.


    A je mi líto, že to "odsírají" ostatní hráči, kteří jsou v tom nevinně. Omlouvám se všem, kteří se mnou hrají. Ale chodím k vám s permanentně špatnou náladou. Jste moje rodina. Můj pohon, který mi dává novou energii do toho zasraného reálného života. Ale zase to jsem jenom já, já, já a já.


    Prostě to udělám takhle. Už jako admin nebudu rozhodovat, nebudu se ptát. Nebudu přednášet zbytečné návrhy. Prostě se budu starat jenom o blog a o novinky, které sepisuji, kvůli hráčům, kteří málo hrají a basta. Pokud se na chatu objeví nějaká další připomínka prostě je odkážu na ostatní a bude to. Bude klid. Pro všechny.


    Jak jsem řekla, jste moje rodina a pochybuji, že bych bez vás vydržela byť jenom jeden den. Pokud mě však chce hlavní vedení sesadit s postu admina. Nebudu se bránit. Nebudu se ozývat. Budu jenom prostě ten poslušný robot co všechno odkývne a bude to.


    Možná to je moc emotivní. A to ještě k tomu tenhle komentář je psán na třikrát. Prostě to takhle cítím a to nikdo nezmění. Nechávám rozhodnutí na vás. Nechcete mě tu. Nebudu se bránit. Chcete mě vyhodit? Nebudu se bránit.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak vám tedy pěkně děkuji za reakce. Vážně jsem ráda, že se k situaci vyjádřil aspoň někdo a můžeme se v tom trochu porýpat. Myslím, že by bylo asi moc komplikované odepisovat všem zvlášť. Navíc bych se opakovala a to není potřeba. Proto to shrnu do jednoho – nevím, jak dlouhého- komentáře. Jestli jakákoliv část textu vyzní agresivně, tak se omlouvám. Nepíšu to, abych dál čeřila vody a ani nejsem na nikoho konkrétního naštvaná. Mám vás ráda. A kdo mě zná, ví, že se neumím zlobit dlouho. To není můj styl. Takže se nebojte si otevřít pusu. Každý má právo vyjádřit se.
    Zprvu bych ještě chtěla říct, že věřím, že všechno má svůj důvod a jestli se tohle mělo stát, tak se to stalo a asi tomu nešlo zabránit. Už k tomu delší dobu spělo a vážně bylo jenom otázkou času, kdy ta bublina- která díky všem těm problémům, které jsme (možná) nechtěli vidět - praskla. Na druhou stranu bych v tom ale jako optimista hledala i, nebo hlavně, to dobré. Protože co se pamatuji, už od mala mi všichni omývají, že všechno zlé, je pro něco dobré. A já v to věřím. Takže doufám, že ačkoliv je tenhle stav pro mnohé z nás nepříjemný, a i já si ho beru osobně a k srdci, myslím, že nás to posílí. Už budeme vědět, co nedělat, co podchytit a na čem víc zapracovat. Mluvím teď sice obecně, ale hádám, že každý ví, co myslím.
    Možná by ještě bylo fajn trochu objasnit ten bod, že je to moje vina. Ne, nenapsala jsem to proto, aby mě někdo litoval nebo, že bych snad chtěla ze sebe dělat chudinku. Možná jsem to měla trochu víc rozvést už v samotném článku, ale v tom návalu všech těch myšlenek a asociací jsem zkrátka ztratila nit. Napsala jsem to proto, že si myslím, že jakožto hlavní admin jsem se měla víc snažit a nepřehlížet a připustit si ty problémy, které jsem viděla a někteří třeba ještě ne. Ale znáte mě, jsem prostě zakřiknutá a radši jsem ticho, protože nechci nikomu nic diktovat nebo furt otravovat. Tak už aspoň vím, že jsem vám měla napsat a mělo se to řešit hned. To byl celý (stavební) kámen úrazů. Pak už to hold šlo ráz na ráz, jak psal už někdo nahoře…
    Teď bych se ještě ráda vyjádřila k adminům. I když je to blbé a prostě se opakuju, snažila jsem se s tím něco dělat, ale jak praví klasik, práce s lidmi je těžká. Takže ať už někdo akceptoval, co jsem chtěla, někdo se třeba ztrácel, nechápal (těžko říci takhle z hlavy) a nezapojoval se. Nejmenuju nikoho konkrétního, nejmenuju žádnou situaci. Beru to všechno jenom obecně, z mého úhlu pohledu. Takže po čase mě přestalo bavit být tak nějak přehnaně akční, psát svoje nápady a postřehy do admin roomu, když ostatní tam psali jenom, když chtěli odpovědět, nebo jenom něco odkývat.

    OdpovědětVymazat
  8. Aby bylo jasno. Nechci nikoho z vás z týmu pryč a nechci z nikoho dělat robota! Mám vás ráda, jak už jsem jednou řekla: Je mi s vámi v týmu dobře, máte dobré nápady, které všichni dohromady umíme proměnit v něco nového. Ostatně ten deníček s nápady ze srazu je toho důkazem. Věřím, že když zapracujeme na komunikaci, přejdeme podobné situaci a bude nám tu zase fajn.
    Chování některých lidí (ať už adminů nebo hráčů) mě taky irituje, lhala bych, kdybych řekla, že ne, ale snažím se to nějak nehrotit. Když někomu z vás není zrovna do smíchu, tak vás nepopichuju a víte, že pro většinu bych udělala první poslední. Není problém se na čemkoliv domluvit. Osobně se ale taky snažím, abych teda nikomu nedělala žádné výhody, nebo tak. Když někdo přijde s návrhem, musí si ho logicky podložit, aby nedocházelo k nedorozuměním a ostatní si nemysleli, že někoho vyzdvihuju. Pro příklad Cora a její démonka Torisha – dovolila jsem jí regnout ji sem, ale pod podmínkou, že bude prospěšná hře. Stejně jako moje čarodějka, která také jinak v rasách není definována. A co se tedy týká Chrisse a toho, že je Beta – Ne, nebylo to kvůli tomu, že jsme s jeho pisatelkou kamarádky, spíš mi přišlo z mého laického (ne, nejsem expert přes vlkouše a smečky) pohledu, že Beta se k tomuto postavení hodí více. Nic osobního v tom nebylo.
    Souhlasím s tím, že hra by měla být hlavně o zábavě a ne o tom, že se to tady začne hrotit jako v normálním životě. Pak už to není zábava, ale je to nechutný stereotyp, před kterým jsme sem přišli utéct a zažít něco nového, nereálného a něco, co nás nebude trápit. Tak se, prosím všichni zamysleme nad tím, jak moc to tu bereme a, že možná bylo dobré maličko, maličko hodně ubrat. Je to jenom hra, a ač by bylo fajn, kdyby po světě běhaly naše postavy, nechme je žít jenom ve vlnách internetu nebo na papíře.

    OdpovědětVymazat
  9. Priznám sa, že nemám silu po dnešnom dni, a pri tom čo ma ešte čaká prečítať vyššie komentáre, takže bohužiaľ, vyjadrím sa len k samotnému článku.
    Myslím, že asi začnem.. nie celkom od začiatku. Začnem od vzťahov, pretože to, čo sinapísala dovtedy.. s tým súhlasím. Rovnako ako s pokračovaním. Len.. k tomuto sa holt musím vyjadriť.
    Obávam sa, že istým spôsobom som vzťahy naštrbila ja, keď som si nedokázala zakusnúť do jazyka na margo Tove a jej súkromničenia (čo si nedokážem do dnes, ale to je môj problém a priznávam sa, že som sa do nej poriadne navážala - priznávam som mrcha ktorej to liezlo na nervy tak sa ozvala a dostala za to slušne povedané po hube, lebo na ňu potom všetci oduto pozerali, čo si to dovolila - ale nepoučila som sa, ako ostatne nikdy).
    Ani mne nikdy neboli tieto hry po chuti, ale ... keď som niečo povedala, všetkým to tak vyhovuje. Áno, je tu Samon, hrá zaňho Alci ale... popravde Samona som tu chcela z dvoch dôvodov... za prvé... ak sa všetci párujú a vy nemáte s kým hrať... chcete niekoho.. pre svoju postavu kto by jej bol srdcu blízky, niekto po kom túži.. a hlavne stále ho spomína, alebo nie? Ale to bol len taký.. sebecký dôvod a tým druhým je to, že som tajne dúfala, že jeho prítomnosť, nové nápady, to o čom sme sa bavili na zraze by mohli nejako.. niečo posunúť.. nevravím aby sa rozpadli tie párové hry, ale aby sa to proste troška.. roztiahlo.. nie aby to bolo popárované... a typu "ty si môj pár s tebou hrám, ty nie s nebou ani za boha!" Iste si všetci všimli, že moje postavy.. hociktorá, hoci mala niečo s niekým.. nikdy neinklinovali k trvalému vzťahu.. práve kvôli tomuto.. nechcela som sa v tom stratiť a navyše, ako som mnohokrát hovorila, nemám také hry rada, pre mňa to postráda zmysel pretože... aj keď je toto miesto kde si mám oddýchnuť, nechcem zaspať na vavrínoch a snívať o takom živote aj v skutočnosti.. pretože to nie je niečo, čo by som dokázala psychicky zvládnuť (nech už to znie akokoľvek podivne, je to pravda...). Ale tu sa postupne stalo to, že nech prídem kedykoľvek, chápem že ľudia spolu hrajú.. ale ja som sviňa a koľkokrát som si aj povedala, zapojím sa a bude.. lenže.. toto už nie sú hry, kde by človek mohol prísť ... nie sú, znie to kruto, ale toto som už tiež raz povedala a už to znova nechcem opakovať, pretože hoci mám ten názor, mne samej sa nepáči.. a nechcem ho prezentovať nanovo.
    Priznávam, že častokrát keď si prišla, alebo kým si prišla stratila som chuť na hru... alebo som už s niekým konečne hrala... niekedy mám pocit, že sa hry každým dňom viac a viac doprosujem (myslite si kto chcete čo chcete)
    Takže.. plne súhlasím s tým, že hra nie je aby sa tu riešila len rodina, len vzťah s mojou polovičkou ale... keď sa proti tomu ohradíš dostane sa ti pomyslenej facky a stena ti dá druhú. Aspoň tak to niekedy vidím ja pretože... vzťah je dôležitejší! A vždy aj bol! Celú hru nejde o nič iné len si nájsť partnera! Iste tam počuť skeptizmus a irónia...a tak to aj myslím...

    Ďalší bod... adminský tým. Áno, Škrípe to. Riadne. Ako som už raz písala... my nepredchádzame požiaru.. my až hasíme obrovský lesný požiar.
    Dôvod.. tých je tu viac. Jedným je napríklad ten, že každá sme.. ako sa vraví inej krvnej skupiny, čo by nebolo na škodu keby sme ... hmm.. spolupracovali.

    OdpovědětVymazat
  10. Neviem, či ste si všimli, ale poväčšine keď chcem niečo urobiť, napíšem to najprv Mayi, potom to prednesiem tebe Way a Alci. Áno, priznávam najviac sa na všetkom dohadujem s Mayou. Dôvod na to je prostý. K May mám najbližšie (nie, že by som k vám nemala, to nechcem povedať, ale ja ako človek ktorý všetko najprv desaťkrát omieľa a potrebuje to niekde vyventilovať spolu s neslušným slovníkom za ktorý by sa asi nehanbil nejeden robotník, vám to nemôže predniesť so všetkým tým humusom... zatiaľčo pri May .. je to také, proste nemám pocit, že "sakra, ďalšia nadávka, tá ma v mysli ukameňuje!" Rovnako ako to, že s Mays viac menej dokážem ten nápad dotiahnuť do najlepšej dokonalosti ako som schopná. S Alci som bohužiaľ ešte nič takto nepreberala, pretože... proste nebolo kedy, vždy mám pocit, že je zaneprázdnená, či už hrá, alebo nie a ja to chápem a nechcem ju ako pracujúceho človeka zaťažovať mojimi myšlienkovými pochodmi, ktoré nejednému obracajú žalúdok ako na humpačke. S tebou, Way, vposlednej dobe sa nedalo, nerada ľudí nejako extrémne otravujem na FB tak si radšej vždy počkám na skype - aj napriek tomu, že sama som zo zištných dôvodov neustále "neviditeľná" aby osm sa vyhla nevyžiadanému otravovaniu ľudí ktorých nechcem z toho zoznamu zmazať :D

    Ďalej.. niekde (áno počas písania tohto komentáru som si prečítala - aspoň zbežne - komentáre predomnou) boli spomenuté NPC a osud. Ja osobne osud nevyťahujem, pretože ako "osudovi" sa mi keď už lepšie hrá za NPC postavy (čo všetci samozrejme vedia, keďže tetička Angella a Smrťáčik sú viac-menej pod mojou paprčou). Priznávam, že keď ich mám vytiahnuť, alebo vyťahujem, teším sa na to vždy ako malé decko, lebo samozrejme niekomu niečo vyvedú (minimálne Angellla) a Smrťáčikov cieľ je vždy jediný.. proste si zahrAť kocky o dušu. Áno, na chate pôsobím typom "háá teraz sa tešte, ide sa mučííť!" ale pokiaľ si pamätám, nikto neumrel, nikoho tie postavy neumučili :) Možno som troška... (čítajte dosť) mrcha čo sa týka NPCčok a toho čo vám urobia.. ale niekedy vás aj pobavia nie? Možno sú to strašiaci a využívam ich aby ste si potrápili hlavičky ale zatiaľ to zle neskončilo alebo áno?
    Hmm.. vlastne áno, podľa toho k čomu dochádzam.. asi sa moja verzia NPCčok a ich charakterov hráčom nepáči, pretože majú pocit, že ich zneužívam, dobre... ak chcete, ja už viac tvoriť nič podobné na spestrenie hry nebudem, ale potom.. ani nebudem hrať za osuda, pretože keď si to tak vezmete, aj za osuda aj keď to človek píše pod ním si vždy vytvorí nejakého pomocníka.. vždy.. ale ak sa to niekomu nepáči.. dobre, lenže to by sa vám asi nepáčila žiadna postava v podaní osuda v mojom podaní..

    Ďalej... Chriss ako omega. Bola som to na skúškach ja, kto ho chcel úplne vylúčiť zo svorky, hoci Chrissa ako postavu som mala rada. (Potom sa pýtate prečo som bola taká sviňa.) Proste som si ukázala prstom náhodne na dve postavy a tie schytali smrťáčika. Pretože.. ja som to vtedy (a vlastne aj po opätovnom prečítaní) brala tak, že stretol smrťáčika a prišiel o čas na lov a proste .. nesplnil. Môj pohľad, iste nie váš. Nie, keď som začínala, nemala osm v úmysle toto Chrissovi urobiť, vlastne som netušila čo urobím, ja sa tak vždy len tvárim.. v skutočnosti nemám ani páru čo urobím, ale to mi aj tak nikto veriť nebude (možno len tí, čo vedia, že vážne vymýšľam všetko za pochodu a ani hry ktoré mám dohodnuté, nemám naplánované, čo v nich chcem preberať - možno s výnimkou s Torishiou kedy viem len to, že chce urobiť fajočky pri členoch svorky ale inak... to je vo hviezdach :D)

    OdpovědětVymazat
  11. Čo sa týka jeho postu keď je zástupca... keď sa zvolili 2 zástupci a ja som to mala vtedy uverejniť, dostala som od Alci vysvetlenie, že každý sa baví s inými ľuďmi, pochopila som to tak, že každý je z inej vrstvy a tak má kontakty v danej vrstve pre lepšiu komunikáciu vo svorke. Proste osm to pochopila inak, či sa vám to páči alebo nie, nie všetci máme rovnaké myslenie a ja patrím medzi tých čo im vždy napadne niečo celkom opačné, než ako myslíte. Preto som chcela aby Chriss ostal omegou. Keď sa to zmenilo, a vyjadrila sa aj Way, rozhodla som sa prikloniť na jej stranu, hoci sa mi to nepáčilo, pretože potom mi to pripadá, že niekto pískne a tak sa stane. A ja sa obávam toho, že keď sa povolí jednému, budú chcieť všetci. Rovnako som nebola spočiatku naklonená ani dvom zástupcom, pretože to bola funkcia nová a nechcela osm aby sa z nej stalo niečo.. bežné. Ale nakoniec sme sa s Alci dohodli....

    Hmm.. neviem.. či som chcela povedať ešte niečo ďalšie.. ale pre začiatok to myslím stačilo...

    P.S. ospravedlńujem sa, že je to na toľko komentárov ale do jedného mi to nechcelo zožrať...

    OdpovědětVymazat
  12. Chybí mi taky ty začátky... Neumím říct proč, ale taky jsem částečně znechucená tím, jak se hráči skupinkují a párují. Ta tendence tu prostě je a já jsem člověk, který si chce občas přijít příjemně zahrát, ne čekat, jestli se náhodou někdo neslituje a nevpustí mě do svého kroužku vyvolených. Vztahy (v onom přehnaném množství a intenzitě) mi nejsou po srsti, ale svůj vjem tohoto problému samozřejmě nemůžu vnutit ostatním. Už v době, kdy jsem na tSotM přestávala mít čas, jsem si toho všímala, a prostě mě to nebaví. Proto ostatně jsem vyzdvihla otázku vícera míst na hraní - nikomu to brát nechci, ale přiznávám se, že mě až na výjimky nebere číst po cizích lidech červenou knihovnu. Děkuji za prostor k vyjádření!

    OdpovědětVymazat