pondělí 28. října 2013

Reportáž z prvního Srazu vlků a vlčat v Brně

O víkendu se Brno otřáslo v základech, neb sem přicestovalo sedm nadšených RPG hráček a pisatelek. Celý sraz se nesel v duchu smíchu, vtipu, dobrého jídla i pití a hlavně naší milované hry a jejích postav. Věřím, že příště vás dojede ještě maličko více, protože tohle byl jeden z nezapomenutelných zážitků.  :) 

V sobotu dopoledne jsme se sestrou nasáčkovaly k hlavním dveřím na vlakovém nádraží, a nesměle mávaly cedulkou, jež měla přilákat naše milované hráčky. Popravdě řečeno, přitahovala více pozornosti procházejících, kteří na ni reagovali většinou úsměvně a tak jsme úsměvně reagovaly i my s Vé. Jako první se k nám připojila Cora, která už po nádraží chodila trochu déle, než my a tak jsem byla ráda, že se nikde neztratila.
 
„Hele, Ver, to by mohla být ona,“ ukazovala jsem na drobnou dívenku s velkým, červeným báglem na zádech, která si něco datlovala do telefonu.
„Néé, to nemůže být ona. Podívej se na ten bágl a pak se podívej na to, s čím jedeme my,“ poukázala na naše malé batohy. Jaké pak bylo překvapení, když se k nám ona drobná dívenka asi za pět minut přidala, protože si všimla naší cedulky Podzimní sraz. :D 

- Situace, když jsem zrakem bloudila po nádraží a hledala Cors - 


Jako další se k nám po delší chvíli přidaly AlciMaylu, které jely spolu, takže jsem neměla až takový strach, že se někde zatoulají. Holky se ještě v Pardubicích setkaly se Sophi, která nakonec jet nemohla, ale aspoň ty dvě hodiny, co holky čekaly na vlak, s nimi strávila. Doufám, že příště už to vyjde! :) A jako poslední se k nám přidala růžová Rositka a Saša, která se poprala s bandou Šmoulů. :D

Jakmile jsme se ubytovaly u Alci na privátě - moc, moc děkujeme za tuto možnost :) - pár z nás se trochu najedlo, napilo, vzpamatovalo z toho všeho nadšení, probralo se, co všechno si sebou kdo (ne)vzal a mohlo se jít na jídlo. Olé. :3

Brala jsem jenom to důležité. Dokonce ani zubní kartáček nemám! :DD
- Cora -
 
Na oběd se šlo do restaurace, jejíž název se nesl v duchu Pekla - U všech čertů. Těhotný kolega pekelník nad dveřmi byl jenom začátek, ovšem ten trojzubec na zdi, ten byl brilantní a chtěla jsem si jej vypůjčit. (Ostatně některé by bylo občas ve hře potřeba napíchnout do jistých, tělesných partií. 3:D)
A po opravdu vydatné žranici (omlouvám se za ten výraz, ale vážně jsme si čvachtaly blahem) plné nezapomenutelných debat, se pomaloučku, polehoučku vyjelo směrem na Špilberk.
 

Ver: Co když přijde revizor?
Moje lehce společensky unavené já: Tak mu ho vyndám!
- Debata o lístku do šaliny -

Kupodivu jsme se neztratily (jak jsem ve skrytu duše předpokládala) a cestu jsme s přehledem našly. 
On byl spíše problém vyšplhat s plným břichem ten nehorázně velký kopec, na kterém místo činu stálo. :D
A po  nevelké přestávce se mohlo pomaloučku přejít k další části programu - Hraní na živo. Zděšené tváře holek byly k nezaplacení, když jsem jim tenhle fakt oznámila, ale nakonec se s LARPy všechny popraly. :D

 Čas strávený živým hraním uběhl hrozně rychle a my spěchaly do čajovny na něco teplého. 

Opět moje maličkost:  Těším se na toho hezkého obsluhovatele. :3

Během čekání na Sahlep se probíraly odehrané hry a začaly se pomalu hromadit první nápady na další dějové linie hry, které se však více rozvinuly až druhý den. Pak se všechno seběhlo hrozně rychle, neboť Rositka se Sašenkou spěchaly na autobus domů. Rouzloučily jsme se (někteří se slzami :)) na autobusovém nádraží a skoro celý Admin tým se vracel zpátky do centra na pivo.

I když tu teď Alfa není, je tu všude s námi!
- Admin tým v reakci na slůvko Alfa, které bylo snad na každém kroku -

A tady opravdu vznikaly perly - zkrátím to: pivo+ papíry+ propisky = šílené příběhy a klepy z Faybourne : 
  1. Marcus s Aaronem chlastali včera v baru pod stolem, rychle a zběsile, protože smích je osvobozující.
  2. Arif s Alci si myli nohy navzájem v lunaparku, protože si chtěli umýt nohy.
  3. Miranda se Symphony roztomile v dětském pokojíčku osahávaly mandarinky, protože houpání na houpačce připomíná dětství.
  4. Oliver s Marcusem se smáli na minovém poli, v Pátek 13 v podvečer, hezky pomalu, protože byl krásný den.
  5. Adrien nespoutaně pekl pšeničný chléb a sypal na něj kmín s Lily Gilmorovou, v kazatelně, Pátek 13, protože piva je málo!
  6. Alci s celou smečkou vařila kachní prsa na pivě, ve zvonici, v době druhé světové války, s klidem a rozvahou, protože bagr plete kakao na stromě....
  7. Riel s Marcusem hráli předevčírem v hospodě pod dubovým stolem, na chladné zemi, počítačové hry, ručne stručne, protože museli utéct před rojem všežravých kobylek!
  8. Maya s Toví mazaly chleba paštikou, pomalu a líně, v minulosti, v podkroví, protože se na ně dívali divně a chtěly, aby se na ně dívali ještě hůř! 
  9. Oliver s Tove šíleně kouřili mariánku v Bunkru, v úterý, nejmenovaného měsíce a dne, v 19:28 hodin, protože se sktřískali do němoty.
  10. Jednoho vlahého letního večera Richie s Mayou moc hezky kolébali Rose u Lohneského jezera, neboť neměli celý den nic na praci.

Druhého dne ráno jsme zavítaly na snídani ke strýčkovi McDonaldovi a poté jsme si procvičily naše orientační schopnosti, když jsme hledaly cestu a směr do čajovny.
Zde se už opravdu rozpoutal kreativní brainstorming u vodní dýmky a skvělých čajů. :3
Strávily jsme tam hrozně moc času, který se ovšem využil k načerpání nových sil, relaxu, debatám ke hře a postavám, rozvíjení nápadů a zíráním na hafana, který si tam spal v klubíčku. :3
A když už jsem u hafanů - to bylo slovo celého srazu. Protože z nevinně vyhlížející hry, kdo vidí psa, křičí "hafan" se stalo něco nekontrolovatelného a tak banda holek chodila po Brně a volala: "hafan", "tam je hafan", "hafan, hafan.." :D

Den se završil pozdním obědem v tureckém kebabu na nádraží a po několika medvědích obětích se každá z nás vydala vlastní cestou domů. :)

Chtěla bych na konec poděkovat všem zůčastněným za skvělý a nezapomenutelný víkend, který je potřeba někdy v budoucnu zopakovat. :) A pokud jste dočetli až sem, také děkuji. :)
Eloran

Autorky fotek: Macc, May, Ways

2 komentáře:

  1. Tak jak vidím že jste si to pěkně užily. :D
    Snad další sraz pojedu, když ne..tak na ten třetí. :3 :D

    OdpovědětVymazat
  2. :) Vždy keď ste mi to hovorili, že ste si mysleli, že som to ja som sa nad tým bavila (ak nie navonok, v duchu určite :D) ale napísané to znie ešte strelenejšie :D
    Ale bolo nám parádne si myslím si :D Vážne by sme si to mali niekedy zase zopakovať :D

    OdpovědětVymazat